ANPC a verificat, marți, mai multe restaurante cu specific chinezesc și a constatat nereguli la patru dintre acestea: LI-WU, Kungfu King, Hao Chi Fast Food Chinezesc și Templul Soarelui.
Principalele abateri constatate, conform comunicatului de presă al ANPC:
-prezența în spațiile frigorifice de depozitare a unor materii prime (carne vită, carne porc, carne pasăre, ciuperci, peste, fructe de mare) care prezentau modificări organoleptice; data durabilității minimale depășită; lipsa elementelor de identificare referitoare la dată limita de consum; schimbarea stării termice inițiale a acestora;
-prezența în spațiile frigorifice a unor semipreparate congelate și fără elemente de identificare;
-prezența ouălor de consum nemarcate privind dată durabilității minimale;
-nerespectarea condițiilor de bună vecinătate în spațiile frigorifice (produse crude cu semipreparate sau produse finite);
-decongelarea cărnii efectuată la temperatura mediului ambiant și nu la temperatura de refrigerare;
-ambalajele de unică folosință, utilizate la livrarea preparatelor culinare către clienți erau depozitate fără protecție sanitară, direct pe paviment;
-spații de lucru (bucătării) neigienizate; utilizarea de ustensile degradate (ruginite); spații frigorifice cu zone de rugină.
„Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 42.000 lei, iar că măsuri s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor. S-a oprit definitiv din procesul de preparare o cantitate de 95 kg materii prime și semipreparate, în valoare totală de 1.900 lei”, adaugă Autoritatea.